Bila je jedna od ljepših žena koje sam u životu srela. Njena smeđa kosa, padala je preko njenih bijelih obraza, a oči kao dva oraha, virile su ispod pramenova,posvijetjelih od sunca.

Voljela je vezati rep, na sred glave, pa dok je trcala ulicom, uživala je da joj kosa leprša, desno lijevo. Da me je iko pitao, u to vrijeme, u kome vidim život, rekla bih, u njoj?!
Dječaci iz ulice, jedva su čekali da je vide. Poklanjali su joj cvijeće, pisali pjesme… a ona je svima darivala samo osmijeh kao znak zahvalnosti. Godine su prolazile. Svake godine je bila sve ljepša i ljepša. Svojom pojavom, privlačila je pažnju mnogih muškaraca, ali ona je htjela samo jednog. Iako je bio poznat kao zavodnik, ona je ipak mislila da,da je ona ta koja će moci da ga smiri, da mu bude jedina.

Nakon par dana veze, u obližnjem lokalu, objavili su zaruke. Njene oči su sijale kao dvije zvijezde. Presretna je bila, jer je ispunila svoju želju.
Mnogi su im zavidili. Njena ljubav je bila čista. Stajala je pored njega, kao princeza.
Trudna sam, reče mi. Ali on to jos ne zna. Večeras ću mu reći.
U toj rečenici sam osjetila njenu sreću.
Bila sam sretna zbog njih.

U obližnjem lokalu, organizovano je druženje na koje je pozvano svo društvo. Svi smo se radovali, a ona najvise. To je bio pravi trenutak da mu kaze, da ce roditi bebicu koja je plod njihove ljubavi. Tacno sam vidjela kako drhti i kako jedva čeka pravi trenutak. Ustala je, okrenula se njemu,uz osmijeh rekla- Ljubavi, trudna sam. Njegov izraz lica se u trenu promijenio. Nastao je muk. Ustao je i rekao- Sta ja imam s tim? Rodi kopile!
Njen biserno bijeli osmijeh se izgubio… oci su izgubile sjaj… U samo par sekundi, nestade ona nasmijana djevojka…

Suze su kao kapi kiše, prekrile njeno lice…
A on, on je samo izašao iz lokala Iako smo svi bili tu, za nju, ona je danima plakala jer osoba koja je trebala biti tu, nije bila.

Mjeseci su prolazili… stomačic je bio sve veći i veći. U maju je rodila djevojčicu .I da, to nije bilo ko.ile, kao sto je on rekao da će biti. To je bilo dijete, žene lavice koja je samohrana majka .

Izvor: facebook

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *